Detașat

DE2

Luna noiembrie începe la REACTOR de creație și experiment cu o premieră și continuă cu vernisaje, spectacole invitate și cu festivalul Temps d’Images. Premiera anunțată este Detașat, un spectacol în regia și scenografia lui Cristian Ban, după un text scris în cadrul celei de-a doua ediții Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică, parte a programului Rezidențele Reactor.

de1E vorba de debutul în teatru al unui sociolog, Alexandra Voivozeanu, care a scris acest text în urma unor interviuri cu muncitorii români din Germania. Nu este un text prea comic sau unul comercial, ci are la bază interviuri cu români care lucrează în Germania ca detașați (proiectul Macron de modificare a Directivei europene privind detașarea tocmai a fost avizat favorabil la mijlocul acestei luni în Parlamentul European, detalii aici) în construcții și industria cărnii. 

Spectacolul este un colaj care include povești ficționalizate ale românilor care lucrează în Germania, explicații despre sistemul de migrație prin detașare precum și inserții personale. Textul se concentrează pe povestea unei femei care lucrează într-un abator din Germania și include atât povestea plecării ei în străinătate (cu ce speră și ce găsește în realitate), cât și perspectiva celorlalți (actori economici), care profită material de pe urma migrației ei.

DETAȘAT

De Alexandra Voivozeanu
Regia și scenografia: Cristian Ban
Cu: Alexandra Caras, Cătălin Filip, Lucia Mărneanu
Grafică: Radu Bogdan
Producător: Reactor de creație și experiment
**********************************************
Participare:
Bilet cu preț întreg – 20 lei
Bilet cu preț redus (pentru elevi, studenți, pensionari) – 12 lei
Rezervări: http://www.reservr.net/u/reactor/event/tjyw7nHoHC7IxDYI

1 thought on “Detașat

Leave a Reply