Gala Uniter 2017

GALA1

Așa cum anunțam aici, anul acesta Gala Uniter s-a desfășurat la Timișoara, după ce anul trecut a fost la Oradea și așeptăm s-ajungă la Cluj – chiar dacă nu suntem noi capitala europeană a culturii. Ca de fiecare dată, amfitrion a fost chiar președintele Uniunii, Ion Caramitru.

andrei-hutuleacCele mai multe premii le-a stâns Amadeus, pentru cel mai bun spectacol (direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, Teatrul Metropolis Bucureşti) și cel mai bun actor în rol principalAndrei Huțuleac. L-am văzut pe Andrei într-o alt spectacol al celor de la Metropolis, și l-am remarcat: premiul nu este așadar unul întâmplător, nici datorat unui singur rol.

gala3Clujul s-a ales cu un premiu indirect, pentru cea mai bună regie a unui regizor invitat: Yuri Kordonsky pentru regia spectacolului În adâncuri pus în scenă la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal i-a fost acordat Anei Ularu, pentru rolul său din spectacolul „O intervenție“, de la Teatrul ACT. Cu care am făcut un interviu la Arad, de citit aici.

Ca de obicei, gazdele și organizatorii s-au premiat între ei: premiul președintelui UNITER Ion Caramitru a fost acordat Simonei Neumann, directorul Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, iar Nicolae Robu, Primarul Timișoarei, i-a acordat lui Ion Caramitru o diplomă de excelență din partea municipiului Timișoara, la 25 de ani de Gală UNITER și 75 de ani de viață.

 

Leave a Reply