Hamlet

afis-hamlet

A doua piesă de Shakespeare (pentru mine) la FITCA: după modern(izat)a Juliettă cu Romeo produsă de Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj, vine Hamletul TNT cu Subcarpați. În total au mai fost în festival până acum două piese, despre una a scris Emil pe aici și se pare că i-a plăcut. Matei Vișniec spune în recentul său volum Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă cam așa, despre teatru:

Când cineva se duce să vadă într-o nouă montare piesa lui Shakespeare, Hamlet, deși a văzut-o deja de nouă ori în alte montări, înseamnă că iubește teatrul.

Eu nu-mi amintesc s-o fi văzut recent și nici nu cred c-o voi vedea vreodată de nouă ori, aceasta este abia a treia oară, cred, când o văd – asta nu înseamnă că fraza lui Vișniec nu este frumoasă (doar cifra, puțin exagerată). Nu am mai văzut o piesă produsă de TNT de 25 de ani și sunt foarte curios, mai ales că Subcarpați este trupa preferată a mezinei mele, Cătălina.

După piesă am interviu cu interpretul rolului principal, actorul Matei Chioariu, care a jucat și în Afacerea Est a lui Igor Cobileanski. Sper să rezist(ăm), deoarece va fi cel mai lung spectacol din acest festival, peste trei ore și jumătate!

Pentru cei care nu știu încă dacă să-și ia sau nu bilete, am găsit un teaser, aici:

Leave a Reply