Premiile UNITER 2019

afis

În sfârșit, caravana Uniter poposește și la Cluj – după Sibiu, Oradea și Alba Iulia, asta ca să dăm și alte repere ale provinciei. Și uite-așa se face că pe afiș au apărut și Avram Iancu, și Matei Corvin. Avem și un spot video (de reclamă) mai jos:

Dacă anii trecuți printre premierele anuale ce intrau în atenţia juriului găseam în selecție și spectacole de la Naționalul clujean, și de la Teatrul Maghiar de Stat, anul acesta – în care aniversăm 100 de ani de teatru clujean românesc – ne reprezintă doar cei de la maghiar. La premiul pentru regie concurează Tompa Gábor, cu spectacolul ‘Neguțătorul din Veneția’ de William Shakespeare.

Organizatorii se vor consola cu premiul pentru întreaga activitate ce-i va fi acordat actorului Florin Piersic și cu discursul memorabil la care acesta, probabil, încă lucrează. De remarcat și premiul special ce-i va fi acordat Andreei Gavriliu (colaboratoare a regizorului clujean Mihai Măniuțiu) pentru mişcare scenică.  În rest, iese în evidență Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, cu mai multe nominalizări.

Juriul inițial (responsabil cu nominalizările) a fost alcătuit din Monica Andronescu, Oana Borş şi Mircea Morariu, în timp ce juriul final (cel de luni, 13 mai) îi va avea în componență pe Vlad Ivanov, Doina Modola, Maia Morgenstern, Cristian Pepino şi Viorica Petrovici. Spectacolul Galei are loc cu începere de la ora 22.00 în Sala Mare a Teatrului Național Cluj-Napoca şi va fi transmis în direct pe TVR1, Radio România Cultural, prin livestreaming pe www.uniter.ro și www.tvr.ro, şi va fi preluat de pagina de Facebook UNITER.

 

 

Leave a Reply