A V-a bienală INTERFERENȚE

interferente

Ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție, INTERFERENȚE este un festival bienal care aduce la Cluj în cele 10-11 zile pe parcursul cărora se desfășoară, tot ce este mai interesant în teatrul universal al momentului. Dacă până acum tematicile ale edițiilor precedente au fost: Interferențe culturale (2010), Interferențele dintre spații și relația dintre teatru și muzică (Dialog între voci – 2012) și Mărturiile corpului (titlu sugerat de George Banu pentru 2014), anul acesta spectacolele se vor prezenta sub tema Odiseei Străinului. Festivalul își propune să creeze un spațiu pentru dialogul dintre artiști, culturi și comunități.

i1Astfel, din program fac parte spectacole semnate de artişti precum Tomaž Pandur (spectacolul hommage care va deschide festivalul), Armin Petras, Lisa Nielebock, Andriy Zholdak, Frank Hoffmann, Declan Donnellan, Michal Dočekal, Gábor Tompa, Helmut Stürmer, Jaram Lee, Andrei Şerban, Yuri Kordonsky, Kim Hyuntak, Viktor Bodó, Szabolcs Hajdu, Gavriil Pinte şi Jarosław Fret. INTERFERENȚE găzduiește douăzeci de trupe din paisprezece ţări. Pentru prima dată în istoria Festivalului vor fi prezente la Cluj companii de teatru din Rusia, Irlanda, Macedonia, Luxemburg și Slovenia, dar vor reveni și artiști cunoscuți publicului clujean din edițiile anterioare. Toate spectacolele beneficiază de traducere în limba maghiară, română şi engleză. Directorul festivalului: Gábor Tompa. De coordonarea programelor off se va ocupa, ca de obicei, Molnár Levente.

Pentru spectacolele din Sala Mare recomandăm achiziționarea pachetului de bilete Interferences Grand atât online de pe site-ul www.biletmaster.ro, cât și de la casa de bilete a Teatrului (tel. 0264-431986). Pe durata Festivalului, programul casieriei se modifică, astfel: 21-24 noiembrie orele 10-13 și 17-19. Începând din 24 noiembrie: 10-13 și cu o oră înainte de fiecare spectacol.

1 thought on “A V-a bienală INTERFERENȚE

Leave a Reply