Noaptea porților deschise la TN Cluj

teatrul-national

t6Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca anunță sâmbătă, 10 decembrie 2016, între orele 18:00 și 01:00, evenimentul special Noaptea Porților Deschise – cu intrare liberă, în limita locurilor disponibile.

Noaptea îmbină proiecții de film, momente muzicale, expoziții, ateliere. Astfel, în Sala mare au loc:

Cabina de film – un proiect început în 2015, prin care spectatorii participanți la Ziua Porților Deschise  intre în cabina de film și răspund la câteva întrebări. Pe baza răspunsurilor a fost realizat filmul de metraj mediu intitulat CABINA DE FILM, proiectat la Noaptea Porților Deschise.
Expoziții:
Icoane pe sticlă realizate de Bodgan Bretoiu.
Aniversând 100 de ani de dadaism, ZONA DADA va conține REDADA – Expoziție de pictură și sculptură, realizată de Rareș Stoica, și CINEMA DADA, o serie de proiecție de filme de arhivă.
Evenimentul va fi animat de două momente muzicale:
  • Muzica filmelor, concert simfonic susținut de ORCHESTRA AGILE, dirijor Dalma Kovács, o experiență audio-vizuală unică datorită combinației dintre muzica simfonică, jocul de lumini, proiectarea imaginilor din filmele de la Hollywood ale căror piese sunt interpretate. Coloanele sonore sunt aranjate de către tinerii compozitori Daniel Cohen, Cora Miron, Alexandru Murariu, Torok-Gyurko Aron, Răzvan Metea și reprezintă unul dintre cele mai așteptate concerte datorită lucrărilor care surprind de fiecare dată auditoriul.
  • Concert ‘N 5 – 1 cu Ada Milea, Anca Hanu, Cristian Rigman [+] Sânziana Tarța [-] Bobo Burlăcianu.
adaNoaptea Porților Deschise se va încheia cu un spectacol de stand-up comedy susținut în Sala Mare de Dragoş Pop, CEVA NU-I OK
Între timp, în foaier vor avea loc:
Atelierul de măști cu Tudor Lucanu și Cristian Rusu, de la 18:00-21:00
Atelierul de pictură pe globuri cu Ilinca și Dora Baba, între 18:00-21:00

Cei de la Caricaturi la Cornet vor realiza caricaturi la comandă, iar Librăria Teatrului Național Cluj-Napoca și Cafeneaua Doamna T – care vor fi și în acest an prezente în clădirea teatrului – vă așteaptă să vă delectați cu cărți și cu bunătăți calde 🙂

Leave a Reply